052/61 59 97, 052/61 59 90

yonger cruise passengers

Все по-млади хора се наслаждават на круизни пътешествия

Докато броят на круизните ваканции се увеличава, годините на пасажерите намаляват. Круизите се оказват по-привлекателни за все по-младата аудитория, като средната възраст на пасажерите за момента е 46г. - най-ниското ниво през последните 20 години.

„В последното проучване на CLIA Cruise, средната възраст на британските пасажери е достигнала най-ниско ниво през последните 6 години. Круизните компании продължават да предлагат изключително много услуги и екскурзии като така успяват да привлекат повече млади пасажери на борда на своите кораби“, казва Анди Хармър, директор на CLIA UK & Ireland.

tauck family cruise

Отдайте се на семейно пътешествие с Tauck River Cruises

Последно време семейните круизни пътувания набират изключителна популярност. Круизните компании, плаващи по европейските реки, предлагат вълнуващо изживяване за хора от всякакви възрасти.

Луксозният тур оператор Tauck е първият, който предлага условия за семейни птешествия още през 2004г. Пътешествията се извършват по р. Дунав и от скоро и по р. Рейн. Следващата година, такъв вид пътувания ще се извършват и по две френски реки – Рона и Сена.

На борда на круизните кораби на Tauck гарантирао ще се заредите с позитивно настроение и ще прекарате незабравимо преживяване със своето семейство и близки.

MS Bremen Polar Certified1

MS Bremen – първият пасажерски кораб, получил сертификат Polar ship

Корабът MS Bremen на круизната компания Hapag-Lloyd Cruises е първият пасажерски кораб в света, получил сертификат Polar ship, даващ се на кораби, които плават по полярни направления.

Полярният код, който е част от сертификата, включва инспектиране на конструкцията на съответния кораб, техниката на борда, както и квалификацията на екипажа. Според организацията DNV GL този вид код трябва да стане задължителен за всички видове кораби от месец януари 2018г., с цел да се повиши нивото на сигурност на борда и да се намали емисиите отделяни вредни вещества.

Например, лентата за пожар

Прочети още: MS Bremen получи сертификат Polar ship  

nordic cruise company

Nordic Cruise Company прави нови 4 луксозни круизни яхти

Nordic Cruise Company планира да направи нови 4 изключително луксозни яхти. Първата ще влезе в експлоатация през месец май 2020г. Още 3 подобни, с капацитет от 220 пасажери на борда, ще последват през период от 10 месеца. Строителят на яхтите ще е известната по цял свят испанска компания, произвеждаща мега яхти и луксозни кораби, MetalShips & Docks.

„Ние няма да бъде една от най-добрите круизни компании в света. Ние ще сме най-добрата! Знам, че имаме огромна и трудна конкуренция, но тя е едно от най-сладките неща.“, казва главният изпълнителен директор на компанията Wynnsdale.

Повечето

Прочети още: Nordic Cruise Company прави нови луксозни яхти  

royal carribean

Royal Caribbean пуска новия си кораб Spectrum of the Seas

Компанията Royal Caribbean конструира новия си кораб от поредицата Quantum Ultra в корабостроителницата Meyer Werft в Германия. Също така, компанията обяви и името на новия си кораб – Spectrum of the Seas.

Корабът с капацитет от 4 180 пасажери е четвъртият от поредицата „Quantum” и ще направи своя дебют през 2019г. Този нов кораб е предназначен за китайските клиенти.

Още през септември 2014г., компанията патентова името на кораба, заедно с всичко останали от поредицата Quantum Ultra – Apex of the Seas, Joy of the Seas, Emblem of the Seas и Harmony of the Seas.

Прочети още: Royal Caribbean даде име на новия си кораб  

cunard

Cunard планира тематично пътешествие

Cunard планира да направи нещо необикновено за своите клиенти, които обичат кръстословиците – тематично круизно пътешествие, посветено на кръстословиците. Пътуването ще е с начална дата 8 Септември около Саунтхамптон и ще се върне на 15 Декември.Едноседмичното пътешествие ще се състои от решаване на пъзели от вестниците, които са плъзнати под вратата на всеки пасажер.

Около 3 000 пасажери на борда на кораба Queen Mary 2, който е подновен още миналата година, ще участват в тематичното пътешествие.

Цената на билетите започва от 799 доларана човек. С това си плаване корабът ще празнува 75-тата годишнина на

Прочети още: Cunard планира две тематични плавания  

crystal river cruises

Известна немска певица ще е кръстница на новия кораб на Crystal River Cruises

Най-луксозната круизна компания в света Crystal River Cruises обяви, че известната немска певица Ана-Мария Кауфман ще кръсти новия кораб на компанията - Crystal Bach. Корабът, заедно със своя близнаk Crystal Mahler, ще е с направление по реките Рейн, Майн и Дунав.

Новопостроеният кораб тръгна на своето първо плаване от Амстердам на 13 Август и ще бъде кръстен в Rudesheim, Германия на 20-ти август. Като направи специално изпълнение на кораба, Ана-Мария Кауфман ще даде своята благословия по време на церемонията по кръщаването, като изпълни “Air” на Йохан Себастиан Бах.

„За мен

Прочети още: Crystal River Cruises кръщава новия си кораб и намалява с едно безплатните хранения за пътниците  

regent

Regent Seven Seas Cruises обяви програмата за сезон 2019-20

Regent Seven Seas Cruises показаха програмата си за сезон 2019-2020, която включва 118 плавания, започващи от месец март 2019г. до месец юни 2020г. Четири ще са корабите на компанията, които ще оперират през този период - Seven Seas ExplorerSeven Seas MarinerSeven Seas Voyager and Seven Seas Navigator.

Пътуващите могат да избират измежду нови маршрути, които са с различна продължителност - от  7 до 131 нощувки насред Средиземно море, северна Европа, Аляска, Канада, Карибите, Южна Америка, Асия, Австралия и Южния Пасифик. Пътешествията включват нощувки, осигурена храна на борда, свободно време за разглеждане на забележителности, безплатен WI-FI

Прочети още: Regent Seven Seas Cruises обяви програмата за сезон 2019-20  

tallink

Tallink Grupp удължи плаването на един от кораби си

Дъщерната фирма на естонската корабна компания Tallink Grupp, Baltic SF IX Limited успя да удължи споразумението за плаване на един от своите кораби с канадския си партньор. Плаването на кораба MV Atlantic Vision ще се удължи с още 1 година – до края на месец ноември 2018г. Самият кораб плава по море от 14 Ноември 2008г., и така общото му време на плаване ще стане 10 години.

Това действие се предприе заради финансово увеличилото се почти двойно състояние на компанията. Общият нетен приход за второто четиримесечие е 17.9 млн. евро, в сравнение с 9.8 млн. евро от миналата година.

namepa

NAMEPA награждава основателя на фондацията Клей Майтланд

Клей Майтланд е удостоен с наградата NAMEPA за най-добро постижение. През последните години Майтланд има много постижения в корабната индустрия, които включват това, че той е основател на асоциацията, съществуваща от вече 10 години.

Майтланд работи в корабната индустрия още от 1968г., когато завършва право. Тогава е нает от International Registries, Inc. и е работил за тях през следващите 40 години, като днес вече е собственик на компанията. Преди това, Майтланд е работил на няколко сходни позиции в морската  администрация на Либерия.

Още, Майтланд е част от много благотворителни и специални

Прочети още: NAMEPA награждава основателя на фондацията Клей Майтланд