052/61 59 97, 052/61 59 90

САПКО-С.Е. ЕООД е официален представител за България на DCL, VCR, Global Management, Maritime Holding Group, CMA-CGM и много други корабособственици и оператори.

Корабите, които оперира и мениджира САПКО-С.Е. ЕООД са основно на европейски компании - Холандски, Испански, Френски, Немски, Италиански, с туристи от различна националност, както и някой от най-големите американски круизни компании. На корабите с преобладаващ брой пасажери от определена националност се изисква владеене на английски език като основен работен и съответния преобладаващ език на пасажерите.

Контрактите на офицерския състав са 4 месеца - с 2 месеца ваканция т.е. ротационене принцип 4 на 2. Някой от круизните компании предлагат ротация за офицерския и мениджърския състав 3/2 или 3/3 месеца.

Контрактите на изпълнителския състав са с продължителност от 6 до 8 месеца.

Хотелски обслужващ персонал в зависимост от позицията и департамета - от 6 до 8 месеца.

За хотелски мениджърски състав - ротационен принцип от 4/2 месеца или 5/3 месеца.

Ротациите на пасажерските кораби са главно в Средиземно море,Егейско Море, Адриатика през летния период, а през зимния период - Бразилия, Карибите, Африка. Някой пасажерски кораби осъществяват целогодишно мини околосветски пътешествия или са чартирани по специализирани V.I.P. дестинации.

Речните пасажерски кораби са сезонни, чартирани с групи пасажери от различни националности. Тези кораби са луксозни- 5,5+ и 6 звездни, с висок стандарт на обслужване. Основен работен език е Английски език, който кандидатите трябва да владеят на много добро ниво, а за речните пасажерски кораби с немско говорящи пасажери се изисква кандидатите да владеят Немски и Английски езици на много добро ниво.

Изисквания към кандидатите за всички позиции от хотелската част - обслужващ персонал са да притежават задължително следните паспотри и сертификати:

1) мевждународен паспорт валиден минимум 1 година напред
2) моряшки паспорт валиден минимум 1 година напред
3) конвнционални сертификати- basic training
4) Пасажерски сертификати - crowd management
5) Proficiency in servival craft and rescue boats
6) Водач на плавателно средство до 20GT.

За офицерския състав кандидатстващ за позиции на пасажерските кораби освен изброените по горе първи 5 точки са задължителни сертификат за правоспособност и ендорсмент за най-високата професионална степен която притежават съответно катo deck officer или engine officer.